Jong Oranje speelt doelpuntloos gelijk tegen VS

Jong Oranje speelt doelpuntloos gelijk tegen VS

24 maart 2019 – Jong Oranje is er niet in geslaagd de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten winnend af te sluiten. Het team van bondscoach Erwin van de Looi kwam niet verder dan 0-0. De wedstrijd werd gespeeld op het trainingskamp van de beloften in Spanje. Oranje startte met veel nieuwe namen. Maarten Paes stond onder de lat, de achterhoede werd gevormd door Deyovaisio Zeefuik, Danilho Doekhi, Justin Hoogma en Rick van Drongelen. Die linie voor hen bestond uit Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Dani de Wit. In de voorhoede liepen Donyell Malen, Ferdi Kadioglu en Justin Kluivert.

De beste kansen in de wedstrijd waren voor de Amerikanen. Jong Oranje mocht keeper Paes, die bij FC Utrecht onder contract staat, danken dat de brilstand op het bord bleef staan. De debuterende sluitpost greep onder andere goed in bij schotpogingen van Josh Sargent en Timothy Weah en hij wist een kopbal te keren.

Oranje kon nauwelijks kansen creëren. De enige doelpogingen waren vrije trappen van Kadioglu en Koopmeiners. Uiteindelijk werd er helemaal niet meer gescoord. Komende dinsdag oefent Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Egypte. In tegenstelling tot veel andere landen hoeft Jong Oranje zich niet voor te bereiden op het EK van komende zomer. De focus kan op de kwalificatie voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië. Die reeks begint voor Jong Oranje op 10 september met een wedstrijd tegen Jong Cyprus.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019