Pusic: "We zijn er nog niet, maar pakken drie belangrijke punten"

24 maart 2019, 18:24

Het kampioenschap komt steeds dichterbij voor FC Twente. Zondag won de koploper met 1-2 bij Go Ahead Eagles, waardoor het gat met Sparta Rotterdam liefst elf punten is. Marino Pusic wil dat zijn ploeg de focus behoudt.

"We zijn er nog niet. We zijn hard op weg en vandaag waren hele belangrijke punten", zegt Pusic tegen RTV Oost. Hij is deels tevreden over het optreden in Deventer. "Ik zag in de eerste helft een goed Twente, die de wedstrijd controleerde en maar een keer in problemen kwam. Daarnaast hebben we zelf mogelijkheden gehad om de voorsprong uit te breiden. We gingen terecht met een 1-0 voorsprong de rust in."

Het was in de tweede helft moeilijk voor Twente, zag Pusic. "In de tweede helft wisten we dat zij gingen stormen en alles-of-niets spelen. We kwamen in moeilijke fasen terecht, hadden weinig grip en konden de druk op de bal niet houden. We raakten de bal heel snel kwijt dus dan weet je dat het overleven wordt. Simpel zat. Dan mag je hopen dat je een uitval krijgt en die was er met Aitor waarin we scoren. Dat bleek voldoende voor de overwinning. We moesten echt diep gaan in de tweede helft en overleven", zegt de trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen