Gemankeerd Sparta doet uitstekende zaken tegen NEC

Gemankeerd Sparta doet uitstekende zaken tegen NEC

24 maart 2019 – Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door NEC met 1-0 te verslaan. Ragnar Ache maakt op Het Kasteel het enige doelpunt voor de Rotterdammers, die daarmee de druk op FC Twente opvoeren. Door interlandverplichtingen van vijf (!) spelers trad Sparta met een gemankeerd elftal aan tegen NEC, dat met Ferdy Druijf één speler moest afstaan in de interlandpriode. Gregor Breinburg, Youssef El Kachati, Lars Veldwijk, Deroy Duarte en Abdou Harroui waren er vanwege verplichtingen allemaal niet bij tegen NEC. Halil Dervisoglu zou de lunchwedstrijd eveneens missen, maar hij nam op eigen initiatief een eerder vlucht en keerde net op tijd terug in Rotterdam om tot de wedstrijdselectie te behoren. De negentienjarige aanvaller begon op de bank en werd na een uur binnen de lijnen gebracht door trainer Henk Fraser.

Ondanks dat Sparta een hoop spelers miste, had de Rotterdamse club de overhand tegen NEC. Ache schoot na acht minuten op de paal en was een halfuur later wat gelukkiger in de afronding. Uit een voorzet van Royston Drenthe kopte de twintigjarige Duitse aanvaller raak. In het tweede bedrijf verzuimde de thuisploeg de wedstrijd te beslissen. Zo eindigde een inzet van Laros Duarte op de lat, miste Ache een goede kans en schoot Mohamed Rayhi over. NEC kwam in blessuretijd nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar Roy Kortsmit en de paal stonden de 1-1 in de weg.

Door de zege loopt Sparta drie punten in op koploper FC Twente, dat nog wel acht punten meer heeft. De Tukkers spelen zondagmiddag de loodzware uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. NEC blijft door de nederlaag steken op de twaalfde plaats.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019