Wormuth: "Duitsland moet elk toernooi bij de laatste vier komen"

Wormuth: "Duitsland moet elk toernooi bij de laatste vier komen"

24 maart 2019 – Frank Wormuth ziet zondagavond geen favoriet voor het treffen tussen Nederland en Duitsland. De trainer van Heracles Almelo denkt dat beide elftallen even sterk zijn en de vorm van de dag de doorslag zal geven. Na het WK-debacle en de degradatie in de Nations League besloot bondscoach Joachim Löw om zijn selectie te verjongen.Löw nam afscheid van Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels. "Die voetballers hebben veel gepresteerd, maar ook voor hen houdt het een keer op. Daarom moet een nieuwe generatie de fakkel overnemen. Van de gevestigde spelers die jarenlang nuttig waren, is afscheid genomen. Nederland deed dat een jaar geleden al. Nu gaan we kijken hoe de vernieuwing verloopt, of de jongere voetballers snel hun weg vinden", aldus Wormuth tegenover VTBL.

Voor hij bij Heracles aan de slag ging, was Wormuth werkzaam bij de Duitse voetbalbond. In het verleden was de Duitser ook de assistent van Löw bij Fenerbahçe. "We hopen natuurlijk dat Duitsland zo snel mogelijk terug is op z'n oude niveau. Dat betekent altijd, bij elk groot toernooi, bij de laatste vier komen. Dat was twaalf jaar lang het geval. Eén keer niet, dat kan gebeuren. Met de nieuwe generatie spelers, misschien ook met een ander soort voetbal, niet alleen op balbezit gericht, kan het die kant op gaan."

Met het vernieuwde team zal Duitsland zondagavond aantreden in Amsterdam. Wormuth hoopt op een mooie wedstrijd. "Dat de mensen na afloop zeggen: dat was leuk, dat was het geld wel waard. Dat moet eerst maar eens het doel zijn. Want we mogen niet vergeten dat we het moderne 'brood en spelen' zijn. Net als bij Caesar vermaken we de mensen, scheppen we banen en we zijn moderne gladiatoren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019