Spoorboekje: terugblik op verlies Oranje, KKD en EK-kwalificatie

24 maart 2019, 11:39   Bijgewerkt: 27 januari 2021, 23:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 25 maart.

Specials

Memphis positief ondanks verlies: "We bouwen iets bijzonders"

Het Nederlands elftal kreeg voor het eerst sinds de nederlaag tegen Frankrijk in september 2018 in de Nations League zondagavond weer eens echt een tik te verwerken. In eigen huis kreeg het vlak voor tijd de rekening gepresenteerd voor de zeer matige eerste helft. Memphis Depay, hij was wederom de grote uitblinker aan de kant van Nederland, bleef ondanks de nederlaag positief over de ontwikkelingen rondom Oranje.

Oranje op rapport

Het Nederlands elftal toonde zondagavond twee gezichten in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland. Met name voor rust kon Oranje niet imponeren, maar in de tweede helft waren ze veel sterker dan de ploeg van Joachim Löw. Toch trokken de bezoekers via Nico Schulz uiteindelijk aan het langste eind. Memphis Depay blonk uit bij Oranje, waar Ryan Babel - in de rust terecht gewisseld - het laagste cijfer krijgt.

Wedstrijden

Almere City - TOP Oss (20.00 uur)

In het Yanmar Stadion wordt vanavond het tweede deel van het treffen tussen Almere City en TOP Oss gespeeld. Toen afgelopen vrijdag de wedstrijd 28 minuten oud was, besloot scheidsrechter Marc Nagtegaal het duel te staken. Bij een 0-0 stand en betere omstandigheden zal de wedstrijd worden hervat.

Portugal - Servië (20.45 uur)

Cristiano Ronaldo maakte afgelopen vrijdag zijn rentree in de Portugese ploeg, maar kon zijn team niet voor puntenverlies behoeden tegen Oekraïne (0-0). Vanavond speelt Portugal tegen Servië de tweede EK-kwalificatiewedstrijd. Om niet meteen al in moeilijkheden te komen, mogen de Zuid-Europeanen eigenlijk niet weer puntenverlies lijden. De Portugezen zijn gewaarschuwd, want Servië speelde afgelopen woensdag in een oefenwedstrijd nog met 1-1 gelijk tegen Duitsland.

Frankrijk - IJsland (20.45 uur)

Frankrijk begon vrijdag prima aan de EK-kwalificatiecyclus door met 1-4 te winnen van Moldavië. Vanavond wacht de wereldkampioen een wat taaiere tegenstander: IJsland. In oktober stonden de landen in een vriendschappelijke wedstrijd ook al tegenover elkaar. Toen eindigde de ontmoeting in 2-2 door twee late Franse doelpunten.

Voetbal op tv

18.00 uur: Turkije - Moldavië, Ziggo Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.00 uur: Jong Ajax - Jong FC Utrecht, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.40 uur: EK Voetbal Switch, Ziggo Select, schakelprogramma EK-kwalificatieduels

20.45 uur: Frankrijk - IJsland, Ziggo Extra, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Portugal - Servië, Ziggo Docu, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Montenegro - Engeland, Ziggo Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma