Verbeek denkt dat Oranje Löw de genadeklap kan geven

Verbeek denkt dat Oranje Löw de genadeklap kan geven

24 maart 2019 – Joachim Löw wordt misschien wel ontslagen als Duitsland zondag onderuitgaat tegen het Nederlands elftal. Dat denkt althans Gertjan Verbeek. De positie van de bondscoach is wankel door het mislukte WK en de degradatie in de Nations League."Als Duitsland vanavond verliest, zou het zomaar kunnen zijn dat hij moet vertrekken", zegt Verbeek tegen NUsport. "Löw heeft namelijk keuzes gemaakt. Als die keuzes niet de juiste blijken te zijn, heeft dat gevolgen", doelt de trainer en tv-analist op het afscheid nemen van Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels.

Verbeek ziet Duitsland niet per se als favoriet om te winnen in Amsterdam. "Vroeger was dat wel zo. Nu zijn de rollen omgedraaid, omdat Duitsland aan het bouwen is met een jong team. Die omwenteling van oude naar jonge spelers hebben we in Nederland net gehad. Er zijn hier al nieuwe leiders opgestaan, Virgil van Dijk bijvoorbeeld."

Oranje's kansen tegen Duitsland zijn fiftyfifty, denkt Verbeek. "En we moeten niet vergeten dat de laatste ontmoeting in november maar net in 2-2 eindigde. Duitsland kwam met 2-0 voor en had zomaar kunnen winnen. En in Duitsland hebben ze inmiddels ook wel in de gaten dat Nederland groeit. Individueel heeft Oranje misschien niet de sterkste spelers, maar het is wel een team dat speelt met plezier. Dat moeten ze tegen Duitsland weer laten zien."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 april 2019

  2. dinsdag 23 april 2019