De Ligt: "Iets Nederlands om te denken dat wij de favoriet zijn"

24 maart 2019, 08:55

De sfeer rond het Nederlands elftal is het afgelopen jaar helemaal omgeslagen. Na de resultaten in de Nations League heerst er zelfs zoveel optimisme dat sommige Oranje-fans denken dat Duitsland zondagavond wel even opgerold wordt. Matthijs de Ligt denkt er het zijne van. Hij ziet Oranje niet per se als favoriet tegen de oosterburen.

Vijf maanden geleden won Oranje in de Johan Cruijff ArenA met 3-0 van Duitsland. Het was het begin van een succesvolle reeks, want daarna werd ook wereldkampioen Frankrijk met 2-0 verslagen en in Gelsenkirchen eindigde de tweede ontmoeting met de Duitsers in 2-2, waardoor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman zich plaatste voor de finaleronde van de Nations League. Zondag staan de landen weer tegenover elkaar. Is Oranje nu de favoriet? "Of dat het in ieder geval anders is? Niet per se, denk ik", citeert De Telegraaf hem. "Duitsland is nog steeds een geweldig voetballand. Het is wel iets Nederlands om opeens te denken dat wij de favoriet zijn, dat vind ik altijd wel grappig."

Joachim Löw is na het mislukte WK en de Nations League begonnen met het verjongen van zijn elftal. Zo worden Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels niet meer opgeroepen. "Iedereen ziet dat Duitsland aan het doorselecteren is", aldus De Ligt. "Ze hebben van drie jongens afscheid genomen en daar komen jonge jongens voor in de plaats. Ik denk een beetje wat het Nederlands elftal een jaar geleden ook had. Ik vind dat ze nog steeds een geweldig elftal hebben, misschien wat frisser zonder de zogenaamde 'oudgedienden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen