Ajax-banneling Bakker speelt wél in Oranje: "Ik vul het prima in"

Ajax-banneling Bakker speelt wél in Oranje: "Ik vul het prima in"

23 maart 2019 – Mitchel Bakker is blij dat hij bij Oranje Onder 19 wél aan spelen toekomt. De linksback van Ajax verkast deze zomer naar Paris Saint-Germain en is daarom zijn plek bij Jong Ajax kwijt. Ondanks de verbanning in de hoofdstad, krijgt hij bij het jeugdelftal wel zijn kans.Sinds deze winter duidelijk werd dat Bakker de overstap naar Frankrijk gaat maken, kwam hij nog maar twee keer uit voor de beloftenploeg van de Amsterdammers. In Oranje is Bakker wel een vaste kracht, want hij deed tegen Wales (2-1) en Slovenië (2-0) de volle negentig minuten mee.

Op de site van de KNVB geeft de achttienjarige aan blij te zijn met zijn minuten in het Nederlands elftal. "Ik ben erg blij dat de trainer (Maarten Stekelenburg, red.) me heeft opgeroepen voor deze interlands. Ik had verwacht dat het erg pittig zou worden gezien het weinige wedstrijdritme dat ik heb, maar ik vul het prima in en het gaat goed."

Een punt tegen Spanje is voor Oranje O19 dinsdag genoeg om zich te kwalificeren voor het EK van aankomende zomer. "We hebben zo veel kwaliteit in ons team. We gaan lekker ons eigen spel spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 28 september 2020

  2. zondag 27 september 2020