Kroos verdedigt Löw wegens passeren van Bayern-trio

Kroos verdedigt Löw wegens passeren van Bayern-trio

23 maart 2019 – De keuze van Joachim Löw om Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels niet meer op te roepen voor Duitsland vindt Toni Kroos te begrijpen. Volgens de middenvelder van Real Madrid heeft de verjongende Mannschaft nog genoeg kwaliteit in de selectie.De beslissing om het Bayern München-trio niet meer te selecteren zorgde voor veel ophef in Duitsland. Onder meer Müller liet weten de communicatie en beslissing van Löw niet te waarderen. Kroos verdedigt de bondscoach: "Ik ga ervan uit dat de bondscoach respectvol is geweest. Dat verdienen deze spelers ook.'' De controleur denkt dat het gemis van het drietal niet gevoeld wordt. "Eind vorig jaar was Jérôme er immers ook al niet bij en Thomas kwam meestal van de bank", klinkt het op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Oranje.

Kroos is samen met Manuel Neuer de enige basisspeler van het team dat vijf jaar geleden de WK-titel pakte. Volgens hem is er ondanks het dramatisch verlopen eindtoernooi in Rusland maar weinig veranderd. "Er verschuiven weliswaar dingen, maar het is niet zo dramatisch als dat het neergezet wordt. De ambitie om te winnen is bij mij niet veranderd. Wij zijn niet kansloos.''

Van Löw kreeg Kroos al eerder te horen dat hij tegen Nederland gewoon vanaf de aftrap begint. En dat terwijl de 29-jarige een matig seizoen kent bij Real Madrid. Onder meer Bern Schuster, ex-international en speler van Madrid, gaf Kroos een veeg uit de pan. Ten onrechte, is de mening van de middenvelder. "In de wedstrijd waarna ik zo bekritiseerd werd, had ik de meeste balcontacten en hij zegt dan dat ik niets doe. Dat is geen kritiek, maar onzin."

Lees ook: Löw kiest bij verjongd Duitsland voor Neuer en Kroos

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019