Groep F: Zweden ontdoet zich voor rust van Roemenië

Groep F: Zweden ontdoet zich voor rust van Roemenië

23 maart 2019 – Zweden is de campagne voor de EK-kwalificatie uitstekend begonnen. In eigen land kenden de Scandinaviërs nauwelijks problemen met Roemenië. Met voormalig Eredivionisten Marcus Berg en Andreas Granqvist en de basis werd het Oostblokland door goals voor rust met 2-1 aan de kant geschoven.In de Friends Arena wilde het Zweden van bondscoach Janne Anderson met een kickstart en drie punten de kwalificatiecampagne beginnen. Met Sam Larsson (Feyenoord) als bankzitter moest dat tegen Roemenië bewerkstelligd worden.

De start van Zweden was voortvarend. Dankzij treffers van aanvaller Robin Quaison en middenvelder Viktor Claesson stond de teller voor rust al op 2-0 en leken de Zweden een freewheelende tweede helft tegemoet te gaan tegen de groepsgenoot uit poule F.

Dat was echter niet het geval. Na een uur spelen zorgde Claudiu Keseru voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij. Zodoende kent Zweden dankzij een sterke eerste helft een goede start van de kwalificatiereeks.

Overige uitslagen in groep F:
Malta – Faeröer: 2-1

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019