Zwitsers starten goed, moeizaam Ierland in Gibraltar

Zwitsers starten goed, moeizaam Ierland in Gibraltar

23 maart 2019 – Zwitserland en Ierland hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd gewonnen. In groep D rekenden de Zwitsers buitenshuis af met Georgië (0-2). Ierland liep een helft lang tegen de muur van Gibraltar op, maar wist in de tweede helft toch tot scoren te komen.Georgië – Zwitserland: 0-2.
Een half uur lang wist het kleine Georgië stand te houden. Het niet eens geweldig spelende Zwitserland opende toen de score middels een gekruld schot van Steven Zuber. Daarna controleerden de Zwitsers het duel met speels gemak en tien minuten voor tijd was het duel beslist: Denis Zakaria tikte van dichtbij binnen en bezorgde zo Zwitserland de eerste driepunter van de kwalificatiereeks.

Gibraltar – Ierland: 0-1.
Daar waar Ierland dacht wel eventjes over Gibraltar heen te denderen, viel dat op het scorebord reuze mee. De gastheren hielden voor rust vrij eenvoudig stand en mochten tegen de gefrustreerde Ieren een helft lang hopen op een goed resultaat. Een paar minuten na rust zorgde centrale middenvelder Jeff Hendrick voor de openingstreffer van het duel. Vervolgens kroop Gibraltar wat uit zijn schulp, maar gescoord werd er niet meer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019