Adekanye vertrekt ondanks kans bij Liverpool: "Niks voor mij"

23 maart 2019, 17:21

Bobby Adekanye is pas twintig jaar, maar de versleten voetbalclubs van de jeugdvoetballer is al behoorlijk imposant. De aanvaller speelde voor Ajax, FC Barcelona en PSV en kwam vier jaar geleden bij Liverpool terecht. In Engeland wil hij zijn contract echter niet verlengen, waardoor club nummer vijf lonkt voor Adekanye.

Door het afwijzen van een nieuwe verbintenis heeft jeugdinternational Adekanye sinds november geen minuut meer gespeeld voor The Reds. Spijt heeft hij niet, zo blijkt in gesprek met Studio Alphen. Adekanye ging niet akkoord met de verbintenis voor drie seizoenen. "Maar als er geen plan achter zit, dan is het niks voor mij. Het geld is mooi, maar ik wil gewoon lekker professioneel voetbal spelen en mijn eigen naam gaan maken. Dan komt het geld vanzelf wel."

Nu hij Liverpool achter zich laat, is het de vraag waar Adekanye dan wel terecht gaat komen. Diverse media schreven aan het begin van dit kalenderjaar dat Adekanye voor een avontuur bij Lazio Roma zou kiezen, maar daar gaat hij niet ver op in. "Mooi dat mijn naam weer overal tevoorschijn komt, maar ik heb niks getekend."

Met de vijfde profclub in het verschiet, hoopt Adekanye binnenkort op een kans in het eerste elftal van zijn nog onbekende werkgever. "Als ik nu de kans krijg in het profvoetbal, dan ga ik daar wel heel lang blijven en mijn naam daar maken. Om hopelijk een grote speler en een legende te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen