Wedstrijd van de Week: wint Oranje ook van vernieuwd Duitsland?

24 maart 2019, 14:23

Er is het afgelopen jaar een hoop veranderd bij zowel het Nederlands als Duits elftal. Voor Oranje gloort na een donkere periode licht aan de horizon, terwijl Die Mannschaft na een zeer succesvol tijdperk zichzelf probeert te hervinden. Zondag staan de aartsrivalen in de Johan Cruijff ArenA tegenover elkaar. Met Remiqz blikken we vooruit op de EK-kwalificatiekraker.

Head to Head

Wedstrijden: 42

Winst Oranje: 11

Winst Duitsland: 16

Gelijkspel: 15

In historisch opzicht ontlopen Nederland en Duitsland elkaar vrij weinig, al trokken onze oosterburen net wat vaker aan het langste eind. De laatste keer dat Oranje verloor van Duitsland, dateert van 2012. In de drie daaropvolgende edities bleef het Nederlands elftal ongeslagen. Vorig jaar kwamen de landen elkaar in het kader van de Nations League twee keer tegen. In Amsterdam won Oranje met 3-0 en in Gelsenkirchen eindigde de wedstrijd in 2-2 - met de ploeg van bondscoach Ronald Koeman als morele winnaar.

Keyplayers

{image[329513][right-half][]}Virgil van Dijk

Hij heeft nog maar 25 interlands gespeeld, maar Virgil van Dijk is de onbetwiste leider van het Nederlands elftal. De aanvoerder vormt samen met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay het gezicht van het nieuwe Oranje. Van Dijk stuurt de defensie aan en draagt ook aanvallend zijn steentje bij, getuige zijn drie doelpunten in de laatste vier interlands. Duitsland is gewaarschuwd, want twee van die goals maakte hij tegen Die Mannschaft.

Memphis Depay

Hoewel het bij zijn club Olympique Lyon de laatste maanden niet best is, is Depay van onschatbare waarde voor het Nederlands elftal. De aanvaller is met zijn vrije rol in de spits de kapstok van het elftal van Koeman. In Oranje doet hij wat hij bij Lyon nalaat: scoren. De laatste vijf interlands was het viermaal raak, terwijl Memphis ook drie assists verzorgde.

{image[333273][left-half][]}Leroy Sané

Eén van de parels uit de jongere lichting van Duitsland is Leroy Sané. De vleugelspeler van Manchester City is met zijn club bezig aan een goed seizoen en maakte in de laatste drie interlands twee treffers. Joachim Löw zorgde deze zomer voor onbegrip door Sané thuis te laten voor het WK en gezien de groepsuitschakeling zal Löw de aanvaller nu wel op waarde schatten in het verjongde Duitse elftal.

Manuel Neuer

Jérome Boateng, Thomas Müller en Mats Hummels zijn niet meer nodig volgens Löw, maar de bondscoach wil nog wel dolgraag verder met die andere routinier van Bayern München: Manuel Neuer is onbetwistbaar de nummer één in het doel van de Duitsers. De concurrentie van Marc-André Ter Stegen, die steeds beter wordt bij FC Barcelona, zet de keeper van Der Rekordmeister nog net wat extra op scherp.

Team

{image[333231][right-half][]}Nederland

Het is Koeman gelukt om Oranje uit het slop te trekken. Inmiddels is het een jaar geleden dat het Nederlands elftal eindelijk weer eens indruk maakte door met 3-0 te winnen van Portugal. Sindsdien lijkt Oranje iedere interlandperiode steeds ietsje sterker te worden. Dat Koeman aan de juiste weg timmert, werd in de loodzware Nations League-groep met Frankrijk en Duitsland bevestigd. Oranje begon met een nederlaag in Parijs, maar pakte in de drie daaropvolgende wedstrijden zeven punten. Het optimisme is helemaal terug, maar zetten de resultaten zich ook in het nieuwe jaar voort?

Duitsland

Waar Oranje vorig jaar de weg naar boven heeft ingeslagen, daar is 2018 desastreus verlopen voor Duitsland. De Duitsers strandden op het WK in Rusland al in de groepsfase en degradeerden vervolgens in de Nations League. Dat was voor Löw aanleiding om in te grijpen: Müller, Boateng en Hummels, toch niet de minste spelers, werden bedankt voor bewezen diensten en kregen te horen dat zij niet meer zou worden opgeroepen. De Duitse bondscoach heeft flink doorgeselecteerd en zal de komende tijd moeten bewijzen dat hij de juiste man is om de vernieuwde Mannschaft te leiden.

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, is Nederland licht favoriet om weer te winnen van Duitsland.

Winst Oranje: 42.2%

Winst Duitsland: 31.3%

Gelijkspel: 26.7%

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen