Van der Wiel trekt deur bij Toronto definitief achter zich dicht

Van der Wiel trekt deur bij Toronto definitief achter zich dicht

22 maart 2019 – Gregory van der Wiel is niet langer speler van Toronto FC. De Canadese club meldt via de officiële kanalen dat het contract van de 31-jarige rechtsback in onderling overleg is ontbonden. In totaal speelde Van der Wiel 34 wedstrijden voor de MLS-club."We hebben de opties bekeken om vooruit te kunnen, maar na vele discussies zijn we tot de gezamenlijke beslissing gekomen dat dit het beste is voor zowel Toronto als Gregory", aldus algemeen directeur Ali Curtis. Als een verrassing komt de mededeling van Toronto niet: Van der Wiel had zijn vertrek twee maanden geleden al aangekondigd.

Nadat hij was weggestuurd van het trainingskamp van de Canadese club, besloot Van der Wiel het heft in eigen handen te nemen en te vertrekken. "Ik wil winnen en daar doe ik alles voor, los van wat de consequenties zijn. Ik denk dat die mentaliteit te veel was voor hen en ze hebben besloten dat ze mij niet meer nodig hebben na dit seizoen", zei hij in januari via Instagram.

Van der Wiel begon zijn loopbaan bij Ajax en stapte in de zomer van 2012 over naar Paris Saint-Germain. Na vier jaar in Frankrijk te hebben gespeeld, ging de rechtsachter aan de slag bij Fenerbahçe en Cagliari, alvorens de overstap naar Canada te maken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020