Inspiratieloos Argentinië onderuit bij rentree Messi

22 maart 2019, 23:15

Het Argentijns elftal heeft vrijdagavond geen goede beurt gemaakt tegen Venezuela. In de vriendschappelijke wedstrijd, die in het teken stond van de rentree van Lionel Messi, gingen de Argentijnen met 1-3 onderuit. Het was voor Messi zijn allereerste interland sinds het WK van afgelopen zomer.

Argentinië trad in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid met een aantal spelers aan die bij het grote publiek wat minder bekend zijn. Grote namen als Sergio Agüero, Paulo Dybala en Ángel Di María waren ofwel niet opgeroepen, ofwel namen zij op de bank plaats. Nicolás Tagliafico startte wel gewoon in het stadion waarin hij volgend seizoen mogelijk vaker te bewonderen is. Atlético zou namelijk interesse hebben in de Ajax-back.

Venezuela kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na zes minuten opende Salomon Rondon de score. De aanvaller van Newcastle United werd vrijgespeeld achter de verdediging van Argentinië en schoot knap raak. Met een geplaatst schot in de lange hoek verdubbelde Jhon Murillo vervolgens vlak voor rust de marge.

In de tweede helft kwam Argentinië terug in de wedstrijd: uit een snelle tegenaanval, die via onder anderen Messi verliep, maakte Lautaro Martínez de aansluitingstreffer. De Argentijnse hoop op een gelijkspel werd een kwartier voor tijd de grond in geboord door Josef Martínez. De aanvaller van het Atlanta United van Frank de Boer faalde niet vanaf elf meter.