UEFA gaat Neymar bestraffen voor woede-uitbarsting

UEFA gaat Neymar bestraffen voor woede-uitbarsting

22 maart 2019 – Neymar is door de UEFA aangeklaagd voor zijn woede-uitbarsting op Instagram na het treffen tussen Paris Saint-Germain en Manchester United (1-3). De Braziliaanse aanvaller was het oneens met een beslissing van scheidsrechter Damir Skomina en liet op social media zijn ongenoegen blijken. Zijn tirade komt hem mogelijk duur te staan.De geblesseerde aanvaller is in staat van beschuldiging gesteld door de Europese voetbalbond. Wanneer de tuchtcommissie uitspraak doet en op welke manier hij bestraft wordt, is nog onbekend. Wordt Neymar geschorst, dan zal hij de schorsing pas volgend seizoen kunnen uitzitten. PSG werd immers door Manchester United uitgeschakeld in de Champions League.

Manchester United kreeg in de slotfase van de wedstrijd in Parijs een strafschop nadat Diogo Dalot de bal op de arm van Presnel Kimpembe schoot. De penalty werd benut door Marcus Rashford, waardoor de Engelsen de laatste acht van de Champions League bereikten. "Dit was geen strafschop en geen hands. Go f*ck yourself", beet Neymar de arbitrage toe. De Braziliaan kwam door een blessure niet in actie tegen United.

Thomas Tuchel hoopte dat Neymar onder een straf uit zou komen. "Je ziet hoe geëmotioneerd hij is en hoe hij meeleeft met de ploeg. Hij wil ons helpen. Dit moet je niet te serieus nemen, dit is snel getikt op een smartphone", zei de trainer van PSG na de wedstrijd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019