Panathinaikos krijgt drie punten in mindering na hevige rellen

Panathinaikos krijgt drie punten in mindering na hevige rellen

22 maart 2019 – De Griekse voetbalbond heeft Panathinaikos drie punten in mindering gebracht. De club is bestraft voor supportersgeweld binnen én buiten het stadion tijdens de topper tegen Olympiakos van afgelopen zondag. De Griekse topper werd na zeventig minuten gestaakt.Naast de punten in mindering zal Panathinaikos de komende twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen en heeft de club een boete van 94.500 euro ontvangen. De Griekse topclub heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de straf. Gebeurt dat niet, dan zakt Panathinaikos van de zevende naar de achtste plaats.

Het ging afgelopen zondag behoorlijk mis bij de Atheense derby tussen Panathinaikos en Olympiakos. Voor rust belaagde een groepje 'fans' de bank van de bezoekers, waarna de scheidsrechter de wedstrijd even stillegde. Na rust raakten hooligans buiten het stadion slaags met de politie, die daarbij traangas inzette. Het traangas waaide het stadion in, waarna veel toeschouwers het veld op vluchtten. Aanvankelijk legde de arbiter de wedstrijd weer even stil, daarna werd het duel bij een 0-1 stand definitief gestaakt.

Al vele jaren gaat het Griekse voetbal gebukt onder supportersgeweld. Vorig seizoen werd de competitie zelfs drie weken stilgelegd nadat het helemaal uit de hand liep bij een wedstrijd tussen PAOK Saloniki en AEK Athene. Daarbij betrad de voorzitter van PAOK het veld met een wapen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020