Idrissi debuteert met remise zonder goals bij Marokko

Idrissi debuteert met remise zonder goals bij Marokko

22 maart 2019 – Het debuut van Oussama Idrissi bij Marokko heeft vrijdagmiddag geen overwinning opgeleverd op bezoek bij Malawi. De Atlas Leeuwen kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: veel schade levert het overigens niet op, aangezien de ploeg van Hervé Renard al geplaatst was voor de Afrika Cup en door het gelijkspel ook verzekert is van de groepswinst. In de slotminuten verzuimde Idrissi nog om in de rebound de winnende te maken.Omdat Marokko al geplaatst was, was er voor de bondscoach ook wat ruimte om wat andere spelers te laten starten dan te doen gebruikelijk, onder wie AZ'er Idrissi. Hij maakte zijn debuut in een officiële wedstrijd en kan - mocht hij willen - dus niet meer uitkomen voor het Nederlands elftal. In de beginfase liet hij zich direct zien met een heerlijke bal op Zakaria Hadraf. Hij kon de kans echter niet omzetten in een doelpunt.

Marokko was wel veel sterker op bezoek bij de nummer vier van de poule, maar kon het niet omzetten in doelpunt. Een treffer werd nog afgekeurd na een overtreding van Yunis Abdelhamid op de keeper, terwijl invaller Rachid Alioui vlak voor tijd nog de binnenkant van de paal raakte. Het grote overwicht van de bezoekers kon niet worden omgezet in een treffer, mede omdat Idrissi een rebound niet tussen de palen kreeg.

En dus eindigt het debuut van Idrissi, bij wie Noussair Mazraoui en Karim El Ahmadi niet bij de wedstrijdselectie zaten, met een doelpuntloos gelijkspel bij Malawi, waar thuis nog met 3-0 van gewonnen werd. Zaterdag mag Kameroen in eigen huis tegen de Comoren zich verzekeren van het tweede ticket voor de Afrika Cup. Door het onderling resultaat is de tweede plaats het hoogst haalbare voor Clarence Seedorf en co.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021