Ajax legt hoofd jeugdopleiding Ouaali twee jaar langer vast

22 maart 2019, 15:08   Bijgewerkt: 22 maart 2019, 19:24

Ajax heeft het aflopende contract van Saïd Ouaali met twee seizoenen verlengd. De hoofd jeugdopleiding van de Amsterdammers, die sinds 2016 werkzaam is binnen die functie, ligt nu vast tot en met 2021. "Ik ben blij dat ik mijn verblijf bij Ajax met twee jaar heb mogen verlengen", aldus Ouaali.

Vorig jaar mocht Ouaali, die eerst werkzaam was als trainer en coördinator van de bovenbouw in de jeugdafdeling, de prijs voor beste jeugdopleiding in ontvangst nemen. Ouaali: "Het getuigt van veel vertrouwen dat Ajax met mij verder wil, daar ben ik trots op. In de afgelopen jaren heb ik samen met alle medewerkers hard gewerkt om het niveau van onze opleiding verder omhoog te brengen."

Volgens de hoofd jeugdopleiding is maar één ding echt belangrijk: "Centraal in onze doelstellingen stond het stimuleren van individuele spelers en de doorstroom van talent, binnen de jeugdopleiding en uiteindelijk naar Ajax 1. We hebben daarin de afgelopen drie jaar veel bereikt, maar ik realiseer mij dat het altijd beter kan en moet", aldus Ouaali. Eerder stond hij onder contract bij SV Marken, Jong Volendam en FC Lisse. In het voorjaar van 2013 behaalde hij zijn diploma Coach Betaald Voetbal. Als speler was hij onder andere actief voor HFC Haarlem en de zaterdagsenioren van Ajax.

'Betrouwbaar persoon'

Ook Marc Overmars is blij met het contractnieuws. "Hij is een harde werker en een betrouwbaar persoon met een stabiel karakter", looft de directeur voetbalzaken. "We zien veel goede ontwikkelingen bij de jeugd. Het meest in het oog springt de toename van het aantal trainingsuren. Wij zijn er van overtuigd dat de talenten zich daardoor nog beter en sneller ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen