Officieel: NAC Breda stelt Brood aan als trainer, Vrede assistent

22 maart 2019, 11:42   Bijgewerkt: 22 maart 2019, 11:53

Ruud Brood is officieel aangesteld als de nieuwe trainer van NAC Breda. De oefenmeester tekent een contract tot aan het einde van dit seizoen, waarna de samenwerking vanuit beide kanten wordt geëvalueerd. Daarmee is hij de opvolger van de eerder opgestapte Mitchell van der Gaag bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Regilio Vrede wordt zijn assistent, waardoor Rob Penders en Maurice Verberne per direct vertrekken.

Dat meldt NAC Breda via de officiële kanalen. "Mijn liefde voor NAC heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik heb er voorheen met veel plezier gevoetbald en gewerkt", aldus Brood in een reactie op de clubsite. "Ik realiseer mij dat het een enorme uitdaging is, maar ik ben strijdbaar genoeg om er samen met Regilio en iedereen bij de club alles aan te doen om in de resterende wedstrijden alles uit de groep te halen wat er in zit." NAC Breda staat momenteel acht punten - met even zo veel duels nog te spelen - achter op zowel De Graafschap als FC Emmen.

Brood was verder nog werkzaam bij Helmond Sport, Heracles Almelo, Roda JC en bij PSV als assistent. Ook in Breda was hij aan het begin van zijn trainersloopbaan al jarenlang werkzaam als assistent-coach. Vrede werkte eerder al samen met Brood bij RKC Waalwijk en Roda JC. Keepers-trainer Jelle ten Rouwelaar blijft van de huidige staf wel gewoon werkzaam in Breda. 

Overigens was de manier waarop het ontslag van Penders naar verluidt is gegaan, niet netjes. De assistent-trainer was al vijf jaar aan de club verbonden en zou vrijdag telefonisch (!) te horen hebben gekregen dat hij per direct moest vertrekken. 'Voor Rob Penders betekent dit een einde aan een dienstverband van maar liefst negentien jaar bij de Parel van het Zuiden. De club hoopt binnenkort met Penders om tafel te gaan om de mogelijkheden tot een passend afscheid te bekijken', aldus de club in het nieuwsbericht.

{image[330314][right-half][]}Nieuwe energie

Interim-directeur Nicole Edelenbos is blij met de aanstelling van Brood. "Zondagavond zijn wij direct aan de slag gegaan en hebben wij onze zinnen al snel op Ruud gezet. In onze ogen is hij in ieder geval voor de korte termijn de juiste man op de juiste plek", vertelt ze. "Daarnaast voegen we met Regillio nog wat extra vers bloed toe en bekijken we de mogelijkheden om nog een extra nieuwe assistent-trainer toe te voegen aan de technische staf. Wij hopen met alle wisselingen binnen de technische staf scherpte te krijgen en met energie en kracht de laatste wedstrijden in te gaan, waarin alles op alles moet worden gezet om de laatste kans die er ligt te grijpen."

Aan het begin van dit seizoen werd Van der Gaag nog aangesteld als vervanger van Stijn Vreven, die goed presteerde, maar uiteindelijk niet naar behoren functioneerde. Intussen is de nieuwe trainer vertrokken, maar met hem ook sportief directeur Hans Smulders en algemeen directeur Justin Goetzee. Wat dat betreft is Edelenbos slechts interim: Tom van den Abbeele is in beeld om de nieuwe technisch directeur te worden in Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen