FC Utrecht staat bij thuisduel wél stil bij de aanslag

22 maart 2019, 10:45

FC Utrecht staat de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Feyenoord wel stil bij de verschrikkelijke gebeurtenissen van afgelopen maandag in de Domstad. In tegenstelling tot de KNVB die donderdagavond rondom Oranje niets deed, doet de plaatselijke FC een oproep an de supporters. Er is een minuut stilte vooraf, de spelers dragen rouwbanden en in minuut achttien volgt een applaus.

'Er wordt voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken en spelen de spelers van FC Utrecht met rouwbanden. Op verzoek van supporters worden alle toeschouwers gevraagd in de 18e minuut een minuut lang te applaudisseren voor de first responders die hun uiterste best hebben gedaan. Om dit kracht bij te zetten vraagt FC Utrecht alle aanwezigen om zichtbaar jouw eigen rood-witte (Utrecht) sjaal te dragen bij de wedstrijd', laat de club weten in een statement.

Ook staat de club vrijdagavond tijdens de stille tocht stil bij de trieste gebeurtenis. 'De club betreurt het drama van afgelopen maandag en wenst de nabestaanden van de slachtoffers alle kracht en sterkte in deze moeilijke tijd. Daarnaast hoopt FC Utrecht op een spoedig herstel van de gewonden. Alle betrokkenen: veel sterkte met de verwerking van het drama', staat in het statement.

De KNVB deed donderdagavond niets rondom het Nederlands elftal, dat had te maken met het protocol van de UEFA. Wel gaf de voetbalbond al aan nationaal alle clubs toestemming te geven om er iets mee te doen en in Zeist hangen de vlaggen half stok.

Lees ook: KNVB komt met uitleg over géén minuut stilte bij Oranje

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen