Spoorboekje: Seedorf in actie, Transferweekje en EK-kwalificatie

23 maart 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 23 maart.

Specials

Transferweekje

De transfermarkt is in Nederland alweer een kleine twee maanden gesloten, maar de geruchtenmolen blijft draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

{image[333250][right-half][]}Hoogma wil onder Schreuder basisspeler worden bij Hoffenheim

Verder rijpen bij FC St. Pauli om straks te slagen bij 1899 Hoffenheim. Daarom speelt Justin Hoogma sinds de winterstop in de 2. Bundesliga. Volgend seizoen is onder Alfred Schreuder een basisplaats het doel van de twintigjarige Enschedeër, die anderhalf jaar geleden Heracles Almelo verliet voor het Duitse avontuur. "Ik vind mijzelf daar goed genoeg voor", zegt hij in gesprek met FCUpdate.nl.

Wedstrijden

Kameroen - Comoren (16.00 uur)

De weg van Clarence Seedorf en Kameroen ging zeker nog niet over rozen tot dusver, maar als de Nederlandse bondscoach in eigen huis niet verliest van de Comoren, dan gaat het sowieso naar de Afrika Cup in Egpyte. Dat is de doelstelling die Seedorf minimaal heeft, al ging het de vorige keer ook niet eenvoudig tegen het piepkleine eiland. Wordt het nu overtuigender?

Italië - Finland (20.45 uur)

Net als Nederland was ook Italië niet bij het laatste grote eindtoernooi en dus moeten de Italianen ook revanche nemen op de vorige kwalificatie. Kunnen zij de degelijke Nations League een beter vervolg geven in de EK-kwalificatie? Met Armenië, Bosnië, Finland, Griekenland en Liechtenstein zou de weg naar het EK toch open moeten liggen...

Spanje - Noorwegen (20.45 uur)

Ook Spanje zou zich met Malta, Noorwegen, Roemenië, Zweden en de Faeroër Eilanden geen zorgen hoeven maken over het behalen van het EK. In eigen huis is een goede start tegen de Noren daarom een must. En mogelijk het debuut voor Sergio Canales: een van de grootste talenten die 39 jeugdinterlands speelde, maar pas op 28-jarige leeftijd voor het eerst werd opgeroepen.

Voetbal op tv

14.00 uur: Burundi - Gabon, FOX Sports 4, live verslag van de interland

16.00 uur: Kameroen - Comoren, FOX Sports 1, live verslag van de interland

16.00 uur: Brazilië - Panama, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van de oefeninterland

18.00 uur: Zweden - Roemenië, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van de interland

20.45 uur: Spanje - Noorwegen, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van de interland

20.45 uur: Italië - Finland, Ziggo Sport Extra, live verslag van de interland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen