Courtois krijgt steun van bondscoach en ploeggenoten na blunder

22 maart 2019, 09:03

Thibaut Courtois kreeg donderdagavond steun na de enorme blunder die hij beging tegen Rusland. De keeper ging de mist in bij de gelijkmaker van Denis Cheryshev, maar kreeg na het duel steun van ploeggenoten en manager Roberto Martínez. "Maar door zijn reactie toonde Thibaut waarom hij de nummer 1 van de wereld is: nadien presteerde hij alsof er niets gebeurd was", loofde de bondscoach.

Tegenover Sporza ging de keuzeheer in op de flater van de goalie die ook bij Real Madrid niet in de meest goede vorm verkeert en door Zinedine Zidane werd gepasseerd. "Je kunt de klasse van spelers meten aan hoe ze reageren na een tegenslag. Hij deed voort zoals we voorbereid hadden. Door de manier waarop hij op zijn fout reageerde, vond ik dit een nog indrukwekkendere prestatie van Thibaut", aldus Martínez.

Ook Toby Alderweireld wilde niet te veel woorden vuil maken aan de ketser van Courtois. "Hoe vaak hebben we na de wedstrijd al niet moeten zeggen dat Courtois fantastisch gespeeld heeft? Iedereen maakt fouten, ook in de topsport", vond de oud-Ajacied na de zege van België.

'Ik bleef kalm'

Zelf bleef de doelman ook rustig na het fatale moment. "De spits duwde me wat. Ik was een beetje uit evenwicht en miste de bal. Jammer, maar dit is soms het leven van een doelman", reconstrueerde hij. "Ik ben tevreden met de overwinning en ook met de wedstrijd die ik na mijn fout heb gespeeld. Ik bleef kalm, daar ben ik blij mee. Ik heb daarna ook niet alle ballen zomaar weggetrapt en de penalty van Hazard kwam er ook na een bal van mij. Er is geen probleem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen