Spelersrapport: Memphis en Wijnaldum de uitblinkers

Spelersrapport: Memphis en Wijnaldum de uitblinkers

22 maart 2019 – Eenvoudig maakte het Nederlands elftal donderdagavond de eerste stap naar het EK 2020. Oranje zette Wit-Rusland simpel opzij (4-0) met degelijk voetbal. Dat zorgt, op Steven Bergwijn na, voor alleen maar voldoendes in het spelersrapport van FCUpdate.nl. De absolute uitblinkers waren MVP Mempis Depay en Georginio Wijnaldum. Jasper Cillessen - 6
Hoefde gelukkig amper wat te doen. Redde goed op een schot van Igor Stasevich, wat de enige serieuze kans was voor de Wit-Russen. Leverde in de eerste helft wel een keer zomaar de bal in. Dat liep gisteren met een sisser af, de Duitsers zullen er zondag beter mee omspringen.

Denzel Dumfries - 6,5
Leverde een optreden af zonder uitschieters naar boven of naar onderen. Leverde de voorassist bij de 2-0 van Georginio Wijnaldum en gaf verdedigend niets weg. Grootste zorg is nu zijn fitheid richting het duel met Duitsland. Ronald Koeman haalde hem in de tweede helft uit voorzorg naar de kant vanwege liesklachten. Hopelijk is hij tijdig hersteld.

Matthijs de Ligt - 6
Werd amper uitgedaagd en mede daarom kropen er naarmate de wedstrijd vorderde slordigheidjes in het spel van Matthijs de Ligt. De Ajacied gaf de beste kans voor de Wit-Russen weg door zich in de zestien af te laten troeven door Stasevich en was ook in zijn passing een paar keer slordig. Als hij straks die Duitsers maar in de broekzak heeft.

Virgil van Dijk - 6,5
Had samen met De Ligt een makkelijke avond. In de eerste helft verdedigde Virgil van Dijk even te gemakzuchtig in de eigen zestien. Maar voordat Wit-Rusland gevaarlijk kon worden, loste de captain dat zelf op. Verzorgde daarnaast het slotakkoord door zijn doelpuntje mee te pikken en kan daarom al met al zeer content zijn.

Daley Blind - 6
Als Wit-Rusland eens op de helft van Oranje kwam, gebeurde dat vooral op de linkerkant. Toch moet het aan de bal beter bij de Ajacied, want de bijdrages van Blind waren een stuk minder groot. Opbouwend een wereld van verschil met zijn collega aan de rechterkant. Stond anderzijds wel aan de basis van de 1-0 van Memphis Depay.

Georginio Wijnaldum - 8
De samenwerking met Memphis wordt alsmaar beter. Het is tegenwoordig genieten om naar Georginio Wijnaldum te kijken. In het shirt van Oranje is dat nog niet zo lang geleden weleens anders geweest. Wijnaldum maakte de 2-0, waarvan hij de aanval zelf initieerde, en verdiende een strafschop voor de 3-0. Eindelijk zien we de Gini van Liverpool ook in Oranje.

Marten de Roon - 6,5
De stofzuiger van dit Nederlands elftal. Knapt het vuile werk op waardoor anderen kunnen uitblinken. Speelde voor de derde keer op rij in de basis, maar werd in de rust wel gewisseld voor zijn grote concurrent Davy Pröpper. Al was ook omdat Marten de Roon (onterecht) geel op zak had.

Frenkie de Jong - 7,5
De flair, het overzicht, de passjes: iedere keer weer zorgt Frenkie de Jong voor een grote glimlach op de gezichten van de voetballiefhebbers. Kon tegen Wit-Rusland zijn gangetje gaan, maar deed het eigenlijk nog rustig aan ook. Hij was uiteindelijk weinig beslissend en dat zal hij de volgende keer liever anders zien. 

Steven Bergwijn - 5
Kwam weinig in het stuk voor. De bravoure die Memphis, Frenkie de Jong en Wijnaldum toonden, miste de PSV'er. Kanttekening: Memphis eiste veel de bal op, waardoor Steven Bergwijn naar de achtergrond verdween. Afwachten maar of Koeman het vertrouwen houdt of dat Quincy Promes in het elftal komt.

Memphis Depay - 9
De spelvreugde spatte er vanaf bij Memphis. Wie hem zag gisteravond zag spelen, vraagt zich af waarom het de laatste tijd bij Olympique Lyon stroef verloopt. In de vrije rol bij Oranje bloeit Memphis als nooit tevoren. Twee doelpunten, en evenveel assists: Memphis was duidelijk de beste van het veld!

Ryan Babel - 6,5
In het kielzog van Memphis een van de meest gevaarlijke spelers van Oranje. Slingerde een paar gevaarlijke voorzetten het Wit-Russische strafschopgebied in. Onder Koeman een vaste, verdienstelijke basisspeler geworden, die altijd ook de nodige verdedigende arbeid verricht. Al had hij ook een paar grote slordigheidjes in zijn spel met simpele passes die niet aankwamen. 

Invallers

Davy Pröpper - 6,5
Na vier interlands afwezigheid terug in het Nederlands elftal. Davy Pröpper kreeg 45 minuten de tijd om zich te laten zien aan Koeman. Borduurde in die tijd voort op het werk van collega én concurrent De Roon. Pröpper heeft normaal aanvallend wat meer te bieden, maar dat was tegen Wit-Rusland niet nodig.

Quincy Promes - 6,5
Kwam in het veld voor Babel, maar verhuisde door het razendsnelle uitvallen van Kenny Tete naar de rechtsbackpositie. Die taken nam Quincy Promes probleemloos over. Zo kwam zijn nieuwe positie als wingback bij Sevilla meteen van pas in Oranje.

Kenny Tete
Speelde tekort om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019