Koeman baalt van hakjes en gaat rechtsback oproepen

21 maart 2019, 23:41

Uiteraard is Ronald Koeman te spreken over het feit dat Nederland met een simpele 4-0 zege op Wit-Rusland is begonnen aan de EK-kwalificatie. Minder blij is hij echter met de arrogantie die hij zag bij zijn ploeg en het feit dat Kenny Tete geblesseerd uitviel.

Oranje had al snel een 2-0 voorsprong te pakken en nam gas terug, zag Koeman. Hij noemde Oranje 'nonchalant'. "Je moet na een vroege goal wel gedisciplineerd blijven spelen. En dat deden we niet. Ik heb meer hakjes in die fase gezien dan in mijn hele eerste jaar bij de ploeg. Kennelijk beheersen we dat aspect van het spel nog niet. In de slotfase van de eerste helft en in de hele tweede helft hebben we het daarna wel weer goed gedaan."

Koeman sprak maandag bij de eerste persconferentie al het vertrouwen uit in Memphis en stak na het duel van vandaag wederom de loftrompet over zijn spits. "Ik zeg het iedere keer: hij is een geweldige speler. Je kan dan misschien een mindere fase hebben bij je club, maar als je je vrij voelt en vertrouwen hebt, dan kun je veel. Memphis is een belangrijke pion voor ons, dat heeft hij in deze wedstrijd weer bewezen."

Extra rechtsback

Omdat Kenny Tete razendsnel geblesseerd uitviel en ook eerste keus Denzel Dumfries last had, denkt de bondscoach eraan om een nieuwe rechtsback op te roepen voor het duel met Duitsland van zondag. "Ja, die kans zit erin. Ik denk dan aan Daryl Janmaat of Hans Hateboer. Het wordt één van die twee", aldus Koeman bij de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen