Groep C: Noord-Ierland pakt net als Oranje drie punten

21 maart 2019, 23:26   Bijgewerkt: 21 maart 2019, 23:35

In de poule van het Nederlands elftal heeft naast Oranje ook Noord-Ierland drie punten gepakt. Het ging niet van harte tegen Estland, maar toch pakte Noord-Ierland de zege: 2-0. Beide goals vielen in de tweede helft.

Noord-Ierland is na Nederland en Duitsland de ploeg uit Poule C die het hoogst staat op de wereldranglijst en dus was het team van Michael O'Neill de favoriet te noemen. De ploeg maakte dat ook waar. In Belfast opende Niall McGinn tien minuten na rust de score, waarna Steven Davis de wedstrijd in het slot gooide. De middenvelder verzilverde een strafschop. Bij Estland deed de bij NAC vertrokken Karol Mets mee.

Zondagavond speelt Noord-Ierland tegen Wit-Rusland, dat vanavond van Oranje verloor. Estland komt pas in de volgende interlandperiode weer in actie in de EK-kwalificatie.