Groep I: België komt enorme blunder Courtois te boven

22 maart 2019, 00:02

België is in de EK-kwalificatie met de schrik vrij gekomen. Onze Zuiderburen werden derde op het afgelopen WK, maar leken met een domper te beginnen aan de EK-kwalificatiereeks. Thibaut Courtois leidde namelijk met een enorme fout een tegengoal in tegen Rusland, maar dat deerde België niet: 3-1.

Youri Tielemans hielp België na een kwartier aan de leiding, maar daar sprak al snel niemand meer over. Thibaut Courtois besloot vervolgens namelijk aan de wandel te gaan en verspeelde de bal op zeer klungelige wijze. De keeper, die bij Real Madrid zijn basisplaats kwijt is geraakt, leidde daarmee de 1-1 in. WK-uitblinker Denis Cheryshev pakte het cadeautje uit door de bal knap vanaf de zijkant in het lege doel te schieten. Met name Courtois was vervolgens ongetwijfeld bang voor puntenverlies, maar zag dat Eden Hazard de ploeg bij de hand nam.

De sterspeler van de nationale ploeg zorgde op slag van rust voor een nieuwe voorsprong en gooide het duel in het einde van de tweede helft in het slot: 3-1. Aleksandr Golovin kreeg in de slotfase bovendien zijn tweede gele kaart en kon dus eerder gaan douchen. Op papier zijn België de twee beste teams van de groep en dus heeft België direct goede zaken gedaan.

In deze poule won Kazachstan eerder vanavond met 3-0 van Schotland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen