Koeman: "Hebben veel spelers die sterk aan de bal zijn"

21 maart 2019, 20:34

Ronald Koeman heeft donderdagavond bewust gekozen voor het Nederlands elftal dat vorig jaar met 2-0 van Frankrijk won. Die wedstrijd was tot dusver misschien wel het hoogtepunt onder bondscoach Ronald Koeman en de coach heeft er dan ook vertrouwen in dat hetzelfde team ook vanavond kan imponeren tegen Wit-Rusland.

Deze ploeg won vorig jaar met 2-0 van Frankrijk. "Ik geloof niet dat je over een droomelftal kan spreken" zegt Koeman tegen de NOS. "Maar dat was wel een geweldige wedstrijd, dus dan gaan we daarmee verder. Als we bal hadden was het goed, en we zullen vandaag ook veel aan de bal komen: waarschijnlijk nog wel meer dan tegen Frankrijk. We hebben nu veel spelers die sterk aan de bal zijn en creativiteit brengen", stelt Koeman.

Davy Pröpper is fit en was ook een optie voor Koeman, geeft de coach aan. "Natuurlijk heb je altijd discussie met je staf, maar het koppeltje Frenkie de Jong en Marten de Roon was tegen Frankrijk heel goed. En De Roon was ook juist aan de bal heel sterk. Het is voor mij alleen maar prettig dat je een speler als Pröpper achter de hand hebt, zodat je wat kan wijzigen als het niet goed loopt."

Het duel in de EK-kwalificatie is hier live te volgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen