Koeman houdt woord en verandert basiselftal helemaal niet

21 maart 2019, 19:44   Bijgewerkt: 21 maart 2019, 20:20

Ronald Koeman liet bij zijn aanstelling weten dat hij zoveel mogelijk met een vaste groep wilde gaan werken bij het Nederlands elftal en de coach houdt vooralsnog woord. Ook donderdagavond tegen Wit-Rusland houdt hij vast aan de bekende namen. Hij stuurt precies hetzelfde elftal het veld in als in de laatste twee thuisduels in de Nations League.

Ook in de wedstrijd tegen Duitsland (3-0) in eigen huis, trad Oranje in deze opstelling aan. In de laatste interland van vorig jaar, uit tegen Duitsland (2-2) verschilde de opstelling op enkele plaatsen. Vanavond staat Jasper Cillessen uiteraard in het doel, terwijl Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind de defensie vormen. Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum vormen het middenveld. De speler van Liverpool is in deze opstelling de meest aanvallende pion. Voorin krijgen Steven Bergwijn, Memphis Depay en Ryan Babel de kans van Koeman. Overigens speelt aanvoerder Van Dijk vanavond zijn 25ste interland voor Oranje. Stefan de Vrij is licht geblesseerd en zit daardoor niet bij de wedstrijdselectie.

Davy Pröpper, die de vorige interlandperiode miste door een blessure, moet genoegen nemen met een plaats op de bank. De EK-kwalificatiewedstrijd in De Kuip begint om 20.45 uur.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, F. De Jong; Bergwijn, Memphis, Babel

Wit-Rusland: Garboenov; Martynovitsj, Sjitov, Poljakov, Sivakov; Kovalev, Dragoen, Putsila, Majewski, Stasevitsj; Signevitsj

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen