'Almere City strikt Bergkamp als assistent beloftenploeg'

21 maart 2019, 14:03   Bijgewerkt: 21 maart 2019, 15:27

Dennis Bergkamp gaat aan de slag als trainer van Jong Almere City. De oud-international gaat individueel aan het werk met talenten op dinsdag en donderdag als opvolger van Ivar van Dinteren, die meer tijd nodig heeft voor zijn rol als assistent-trainer bij het eerste elftal. Bergkamp krijgt in Flevoland te maken met zijn zoon Mitchell Bergkamp.

Dat schrijft Omroep Flevoland. Bergkamp jr. speelt als middenvelder in de beloftenploeg van Almere City, waar hij nog altijd wacht op zijn officiële debuut in het eerste. Zijn vader werkte tot en met december 2017 bij Ajax, waar hij net als hoofdtrainer Marcel Keizer en Hennie Spijkerman moest vertrekken na de uitschakeling in de KNVB Beker tegen FC Twente. Sindsdien verdween hij naar de achtergrond en vervulde hij geen officiële functie ergens.

Bij Almere City werd recentelijk trainer Michele Santoni ontslagen en omdat Ole Tobiasen naar voren werd geschoven als interim-coach, werden ook de verantwoordelijkheden van Van Dinteren groter. Het gat dat hij achterlaat wordt - tot het einde van dit seizoen - dus opgevangen door Bergkamp. Almere City staat momenteel op de dertiende plaats in de Eerste Divisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen