Cambuur blij met aanstelling De Jong: "Fans waren het echt zat"

21 maart 2019, 16:26

Henk de Jong werd woensdag officieel teruggehaald bij sc Cambuur als de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Niet alleen de coach en beleidsbepalers zijn erg blij met die zet, ook de Leeuwarder supporters kunnen zich volledig vinden in de keuze. "Henk kan nog ijs aan eskimo's verkopen; hij en Sandor zijn complementair aan elkaar", aldus Maarten van Tuinen, namens supportersvereniging Kern van Cambuur.

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant over de aanstelling. Van Tuinen denkt ook dat er met het nieuwe driejarige contract een einde komt aan de vele trainers die de laatste seizoenen de revue passeerden. "Een kerkhof wil ik het niet noemen, maar er waren wel zorgen over de trainers. Er moet nu iets gebeuren. Henk en Sandor horen bij Cambuur, net zoals de Oldehove bij Leeuwarden hoort."

Van Tuinen denkt dat Cambuur met De Jong weer van het volk wordt. "De club was onbereikbaar, maar uitte zich via de sociale media wel als volksclub", vond hij. "De fans waren het echt zat. De directie zag je niet en René Hake is een prima kerel, maar heel introvert." Met de komst van De Jong moet Cambuur weer van de fans worden.

Lees ook: De Jong gaat met SC Cambuur voor promotie naar Eredivisie

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen