Spoorboekje: Oranje op rapport, Hateboer of Janmaat bij Oranje

22 maart 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 22 maart.

Nieuws

Welke rechtsback roept Koeman op?

Ronald Koeman gaat voor het duel met Duitsland een rechtsback toevoegen aan het Nederlands elftal. Kenny Tete raakte een paar seconden na zijn invalbeurt geblesseerd, en ook Denzel Dumfries is niet okselfris uit het treffen met Wit-Rusland gekomen. Koeman maakt een keuze tussen Daryl Janmaat of Hans Hateboer.

Specials

{image[333232][right-half][]}Puinruimer De Roon knapt stilletjes het vuile werk op voor Oranje

Als puinruimer voor de rest is Marten de Roon de meest onopvallende, misschien wel ondergewaardeerde, kracht in het Nederlands elftal. Na de wedstrijden in de Nations League tegen Frankrijk en Duitsland had de oud-speler van Sparta en sc Heerenveen donderdag tegen Wit-Rusland voor de derde keer op rij een basisplaats in Oranje. FCUpdate.nl sprak met hem.

Spelersrapport: Memphis Depay en Georginio Wijnaldum de uitblinkers van Oranje

Eenvoudig zette het Nederlands elftal donderdagavond de eerste stap naar het EK 2020. Oranje zette Wit-Rusland simpel opzij (4-0) met degelijk voetbal. Dat zorgt, op Steven Bergwijn na, voor alleen maar voldoendes in het spelersrapport van FCUpdate.nl

Wedstrijden

Ajax Vrouwen - FC Twente Vrouwen (19.30 uur)

Een topper in de Eredivisie Vrouwen: de kampioen van vorig seizoen tegen de huidige koploper. Ajax staat momenteel derde, maar kan bij een overwinning wel over de Tukkers heen gaan. Afgelopen zondag speelde FC Twente nog gelijk tegen PSV (1-1), maar gaf Ajax een 0-2 voorsprong nog weg tegen ADO Den Haag en pakte daarom de koppositie niet. Kunnen ze ditmaal wel een plek stijgen?

FC Den Bosch - Telstar  (20.00)

In de winterstop stond FC Den Bosch nog bovenaan de Eerste Divisie, maar inmiddels is de ploeg van Wil Boesen het spoor bijster. Van de laatste acht duels werd er alleen van Helmond Sport gewonnen, vorige week ging de formatie opeens met 5-0 onderuit bij NEC. Wat is er gebeurd in de winterstop? Telstar is de laatste drie duels juist weer aan de betere hand: er werd drie keer met 1-0 gewonnen. Volgt er ditmaal een andere uitslag?

Argentinië - Venezuela (21.00 uur)

Lionel Messi speelde sinds het WK in Rusland geen wedstrijd meer bij Argentinië, maar zijn rentree is aanstaande. De superster van FC Barcelona die in bloedvorm verkeert zit weer bij de selectie om zich voor te bereiden op de Copa América van deze zomer. Begint de weg van Messi hier dan eindelijk naar de zo gewenste hoofdprijs met zijn land? De druk is - zoals altijd - hoog. 

Voetbal op tv

14.00 uur: Malawi - Marokko, FOX Sports 4, live verslag van het duel van Marokko

20.00 uur: Schakelkanaal Eerste Divisie, FOX, live verslag van alle duels in de Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het aankomende voetbalweekend

20.45 uur: Engeland - Tsjechië, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Moldavië - Frankrijk, Ziggo Sport Extra, live verslag van het EK-kwalificatieduel

21.00 uur: Argentinië - Venezuela, FOX Sports 4, live verslag van het oefenduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen