Clement over Ajax-periode: "In mijn lichting zaten niet de minsten"

20 maart 2019, 21:23

Bij Ajax kwam het niet tot een doorbraak, dus zocht Pelle Clement in 2017 zijn heil elders. De aanvallende middenvelder kwam terecht bij het Reading van Jaap Stam en werkt sinds januari wederom samen met de 46-jarige trainer, nu bij PEC Zwolle. In een interview op het clubkanaal van de Zwollenaren legt Clement uit waarom hij bij zijn vorige clubs vertrok.

Als jochie kwam Clement in de jeugdopleiding van Ajax terecht. De middenvelder stelt dat de concurrentie groot was, maar hij altijd mocht blijven. "In mijn lichting zaten niet de minsten. Jongens als Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Met vooral die laatste had ik een voetbalklik. We hadden dezelfde voetbalintelligentie, maar hij was zoveel talentvoller", aldus de middenvelder.

In het bekertoernooi maakte Clement zijn officiële debuut voor Ajax. "We wonnen met 1-6 en ik scoorde twee keer. Later liep ik een liesbreuk op en belandde ik in de ziekenboeg", vertelt hij. "Toen ik terugkwam van die blessure stond Justin Kluivert op mijn plek en was ik de zoveelste keus voor die plaats. Na een open gesprek met trainer Marcel Keizer heb ik toen afscheid genomen en voor Reading gekozen."

Bij Reading kreeg Clement regelmatig speeltijd, maar na het vertrek van Stam niet meer. "Zijn opvolger trainer Paul Clement, geen familie hoor, hield meer van de lange bal. Dat paste niet bij mij en veroorzaakte bovendien veel negatieve energie. Toen ik Reading mocht verlaten was ik niet verbaasd dat PEC Zwolle zich meldde", vervolgt Clement, die blij is in Zwolle te zijn. "In de eerste weken heb ik aan mijn wedstrijdfitheid gewerkt. Ik voel me steeds sterker, maar voel ook dat ik nog veel meer in mijn mars heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen