Bosz na oefenduel met Ajax vooral blij met terugkeer duo

20 maart 2019, 19:08   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 19:13

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz versloeg woensdagmiddag Ajax in een oefenduel. Door doelpunten van Karim Bellarabi en Paulinho won de Duitse formatie met 2-1. Bosz greep de oefenwedstrijd aan om onder meer Panagiotis Retsos en Joel Pohjanpalo speelminuten te laten maken.

Door blessureleed is Retsos dit seizen nog maar één keer in actie gekomen voor Bayer Leverkusen. Onder Bosz speelde hij zelfs nog geen enkele keer. "Het was een belangrijke wedstrijd voor spelers die de laatste tijd weinig hebben gespeeld. Met name voor Panos, die heel lang uit de roulatie was. Hij heeft het goed gedaan", aldus Bosz via de clubkanalen van Die Werkself.

Pohjanpalo is nóg langer uit de roulatie geweest; zijn laatste officiële wedstrijd dateert van maart vorig jaar. "Joel vroeg me eerder of de mogelijkheid er was om een paar minuten te spelen. Hij traint nog maar een week met het team mee, dus het was wel wat vroeg. Maar ik heb van hem genoten in de minuten die hij speelde, want hij heeft ervoor moeten vechten en er hard voor moeten werken."

Bosz zag Leverkusen vroeg in de wedstrijd op achterstand komen door een doelpunt van Ajacied Danilo. "In de beginfase hadden we het lastig, want Ajax zette veel druk. Daardoor konden we niet zoals gewoonlijk van achteruit opbouwen", zegt Bosz, die zijn team daarna de rug zag rechten in een gelijkopgaande wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen