Stengs meldt zich bij Jong Oranje: "Voor mij is het nieuw"

20 maart 2019, 18:52

Calvin Stengs maakt zich op voor zijn eerste minuten in Jong Oranje. De twintigjarige buitenspeler van AZ, die ook al door bondscoach Ronald Koeman in de gaten gehouden wordt, maakt voor de eerste keer deel uit van het Nederlandse beloftenteam. Tegen de Verenigde Staten (24 maart) of Jong Egypte (26 maart) kan hij zijn debuut maken.

"Ik heb gewoon wedstrijden gespeeld, dus de kans was aanwezig dat ik opgeroepen zou worden voor een nationaal team. Dat is Jong Oranje geworden, daar ben ik blij mee", aldus Stengs, die door zwaar blessureleed meer dan een jaar niet in actie kwam, maar sinds oktober weer op het wedstrijdveld staat.

Samen met Cody Gakpo, Danilho Doekhi, Abdoulrahmane Harroui en Thijmen Nijhuis is Stengs er voor het eerst bij. "Voor mij is het nieuw, dus ik ken nog maar een paar spelers. Donyell Malen, Justin Kluivert van vroeger en natuurlijk Teun Koopmeiners. Sommige jongens ken ik van gezicht, maar niet persoonlijk", zegt hij tegen FOX Sports.

Stengs is tevreden als hij deze interlandperiode een goed niveau haalt in de wedstrijden en goed traint. "Verder ga ik mijn best doen en zie ik het wel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen