SC Cambuur maakt terugkeer Henk de Jong officieel

20 maart 2019, 15:37   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 15:45

Witte rook uit Leeuwarden: Henk de Jong keert komende zomer definitief terug als hoofdtrainer van SC Cambuur. De Friese trainer tekent een contract voor drie seizoenen bij de huidige nummer twaalf van de Eerste Divisie. Assistent-trainer Sandor van der Heide gaat eveneens voor drie jaar in Leeuwarden aan de slag.

De hoofd- en assistent-trainer maken komende zomer de overstap van De Graafschap, waar zij transfervrij vertrekken. De Eredivisionist wilde verlengen met het tweetal, maar vanwege de slechte gezondheid van zijn vrouw wilde De Jong liever dichter bij huis werken. Leeuwarden is, vanaf woonplaats Drachten, slechts een halfuur rijden 54-jarige coach.

"Nadat ik de knoop bij De Graafschap had doorgehakt is het allemaal snel gegaan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de warme band die ik altijd heb gehouden met de club en de supporters", aldus De Jong. Technisch manager Foeke Booy is verheugd met de komst van het tweetal. "Iedereen kent het verleden van Henk en Sandor bij onze club. We zijn vooral blij dat we ze voor langere tijd hebben weten te verbinden."

De terugkeer van De Jong komt niet als een grote verrassing; meerdere media wisten de voorbije dagen te melden dat het een kwestie van tijd was alvorens de deal zou worden beklonken. De Jong was eerder van 2010 tot 2016 actief bij Cambuur. Eerst als assistent, daarna als hoofdtrainer. In Leeuwarden wordt De Jong de opvolger van René Hake, die over een aflopend contract beschikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen