AZ legt plan Van Geel voor nieuwe beloftencompetitie terzijde

20 maart 2019, 15:29

AZ voelt niets voor het plan van Martin van Geel om een nieuwe beloftencompetitie te maken. De technisch directeur pleitte vorige week voor een competitie met de tien beste Eredivisie-clubs die hun Jong-teams op maandagavond tegen elkaar laten spelen. "Teruggaan met de beloften naar een maandagavond-situatie zoals die hiervoor is geweest, is voor ons géén optie", is AZ's directeur voetbalzaken Max Huiberts duidelijk.

De Alkmaarders spelen tot alle tevredenheid met Jong AZ in de Eerste Divisie. "Wij zijn tot op de dag van vandaag erg gelukkig dat we destijds de keuze hebben gemaakt om met ons beloftenelftal deel te nemen aan de piramide", zegt Huiberts op het clubkanaal van AZ. "Wij ervaren dat onze talenten in deze competitie de maximale weerstand, uitgangspunt van de piramide, krijgen van teams die iedere wedstrijd moeten en willen winnen."

Door de aangepaste regelgeving mogen oudere spelers, die bijvoorbeeld terugkomen van een blessure, niet meer spelen in Jong AZ. "Voor deze spelers organiseren wij nu regelmatig oefenwedstrijden en ook hierin kunnen onze talenten meespelen. Feit blijft echter wel dat deze wedstrijden niet de échte situatie nabootsen van het spelen van een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Daar tref je tegenstanders die tot op het bot gemotiveerd zijn om de wedstrijd te winnen voor hun eigen fans, de media en voor een eventuele volgende stap in hun carrière. Deze situatie kunnen wij niet creëren op de maandagavond als beloftenteams tegen elkaar gaan spelen."

Lees meer: Van Geel bedenkt plan en wil Jong-teams uit Eerste Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen