Koeman constateert vermoeidheid, maar maakt zich geen zorgen

20 maart 2019, 14:30

Zonder zich zorgen te maken constateert Ronald Koeman vermoeidheid bij de Oranje-internationals. Volgens de bondscoach is dat ook logisch gezien de fase waarin het seizoen verkeert. "Ik heb mij ook wel eens niet zo lekker gevoeld en speelde ik fantastisch", zei Koeman woensdag op de persconferentie.

Vanwege de belastbaarheid is de training van woensdagmiddag wel geschrapt. Donderdagochtend traint het Nederlands elftal nog een keer om de puntjes op de i te zetten voor het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. "Ik heb geen bedenkingen dat de spelers morgen niet fit zijn", benadrukte Koeman. "Maart is altijd anders dan oktober, november. We moeten daar niet heel dramatisch over doen. Pijntjes horen bij het voetballer zijn. Als het in de bovenkamer maar goed is, heb ik geleerd van Johan Cruijff."

Oranje zal donderdag in De Kuip af moeten rekenen met Wit-Rusland om de eerste stap te zetten naar het EK van 2020. "Ik verwacht een Wit-Rusland dat alles doet voor een goed resultaat. Dus ze gaan compact en verdedigend spelen. We hebben alles laten zien aan onze spelers wat we kunnen verwachten. Voor ons is er een aantal mogelijkheden om er doorheen te spelen. Het baltempo moet hoog liggen, maar we moeten ook geduld hebben. Op de bank zitten genoeg andere mogelijkheden om wat anders te doen."

Na Wit-Rusland wacht Duitsland, maar daar wil Koeman zich nog niet op richten. "De eerste wedstrijd die je speelt is de belangrijkste. De focus moet op morgen liggen. Hoe beter de wedstrijd, hoe beter het resultaat en hoe beter we richting de volgende gaan."

Lees ook: Frenkie de Jong besprak transfer naar Barcelona ook met Koeman

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen