Spoorboekje: Oranje - Wit-Rusland, uitleg EK-kwalificatiecyclus

21 maart 2019, 07:00   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 23:57

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 21 maart.

Specials

De EK-kwalificatiecyclus gaat van start; hoe werkt het eigenlijk?

In de Nations League liet het Nederlands elftal van Ronald Koeman al zien Europees met de beste ploegen mee te kunnen, maar eigenlijk gaat het echte werk nu pas beginnen. De kwalificatiereeks die vandaag uit de startblokken schiet, is namelijk de snelste weg naar een ticket voor het EK van 2020. Maar hoe werkt de cyclus eigenlijk precies? FCUpdate.nl legt het uit.

Wedstrijden

Nederland - Wit-Rusland (20.45 uur)

Na twee gemiste eindtoernooien op rij snakt Oranje naar het EK van 2020. Vanavond start dan eindelijk de kwalificatiecampagne richting het Europees kampioenschap. Wit-Rusland is in De Kuip de eerste horde. Na de successen in de Nations League mag dat zeker geen probleem vormen voor het Nederlands elftal.

België - Rusland (20.45 uur)

Ook voor de Belgen start de kwalificatiecampagne. Voor de nummer drie van het afgelopen WK verloopt de aanloop stroef. In de Nations League liet België zich verrassen door Zwitserland en misten de Rode Duivels de finaleronde van de Nations League. In de voorbereiding op het treffen met Rusland zag Roberto Martinez veel geblesseerde spelers afhaken. België beschikt vanavond niet over Romelu Lukaku, Axel Witsel, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Thomas Meunier en Mousa Dembele. Zonder dit zestal kan de ontmoeting met Rusland zomaar een hele pittige worden.

Noord-Ierland - Estland (20.45 uur)

Naast Nederland - Wit-Rusland is er vanavond nog een wedstrijd in Groep C: Noord-Ierland - Estland. Het is met name interessant om te zien hoe de Noord-Ieren aan de kwalificatiecyclus beginnen. Zij zijn immers, na Nederland en Duitsland, de hoogst geklasseerden op de ranglijst. Estland is, op papier, het minste land in de poule.

Voetbal op tv

20.45 uur: Nederland - Wit-Rusland, NPO3 - live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: België - Rusland, Ziggo Select - live verslag van het EK-kwalificatieduel

20.45 uur: Oostenrijk - Polen, Ziggo Voetbal - live verslag van het EK-kwalificatieduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen