Uitspraken Endt over Juventus van 1996 vallen slecht in Italië

20 maart 2019, 12:10   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 12:39

Uitspraken van David Endt over het Juventus van 1996 zijn slecht gevallen. Ajax verloor destijds de Champions League-finale van de Italianen, maar wordt de ploeg van Juventus sindsdien in verband gebracht met doping. Endt, voormalig teammanager van de Amsterdammers, wekte dinsdag in een interview met Radio Kiss Kiss opnieuw die suggestie. Tot woede van oud-speler Alessio Tacchinardi.

"We willen revanche voor de finale in 1996, het Juventus van die tijd was misschien een beetje gedrogeerd", zei Endt tegen het radiostation. Die uitspraak zette kwaad bloed bij Tacchinardi, een Juventus-icoon met 405 wedstrijden voor de Oude Dame achter zijn naam.

"Ik heb de uitspraken van  de beroemde David Endt gehoord. Ik kan je vertellen: dat is een schande", zegt Tacchinardi tegen Sportmediaset. "Het team van toen heeft vanaf het begin hard gewerkt om de Champions League terug te brengen naar Turijn. Die droom is werkelijkheid geworden. Dus nogmaals, schaam je! Ik hoop dat deze woorden een extra stimulans zijn om Ajax opnieuw te elimineren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen