VAR-projectleider KNVB vertrekt in zelfde functie naar de FIFA

20 maart 2019, 11:35

VAR-projectleider Mike van der Roest maakt promotie. Hij verlaat de KNVB voor de FIFA, waar de 46-jarige Alkmaarder in dezelfde functie aan de slag gaat. Van der Roest wordt bij de wereldvoetbalbond verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de videoscheidsrechter.

De oud-scheidsrechter is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de VAR in Nederland. "Het is zowel voor Mike als de KNVB een groot compliment dat hij voor deze positie bij de FIFA is gevraagd", zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond op KNVB.nl. "Mike heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van de VAR in Nederland. Hij heeft uitstekend werk verricht. Kennelijk is het de FIFA ook opgevallen hoe we de VAR in Nederland hebben geïmplementeerd en wat de rol van Mike is geweest."

Van der Roest is trots op zijn move. "In Nederland zijn we altijd aanjager van de Video Assistant Referee geweest, hoewel we hard hebben moeten werken om de VAR ingevoerd te krijgen. Dat ik nu bij de FIFA aan de slag ga als VAR Project Manager, beschouw ik als beloning voor ons werk. Ik ben de KNVB dankbaar voor het vertrouwen dat ze in me hebben gesteld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen