Reis stopt: "Nog pijn aan de knie en maakt voetballen onmogelijk"

20 maart 2019, 09:15   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 10:46

Jonathan Reis (29) is nooit meer de oude geworden na zijn botsing in 2010 met Przemyslaw Tyton. Nog steeds heeft de Braziliaan last van zijn rechterknie en daarom heeft hij besloten te stoppen. "Dat moment was misschien wel het ergste wat je als voetballer kunt meemaken", zegt Reis.

"Ik heb nu nog pijn aan de knie en het maakt voetballen op topniveau onmogelijk, maar het is niks vergeleken met wat ik toen voelde", vertelt Reis aan het Eindhovens Dagblad. "Tyton verwijt ik niets. Hij heeft zich verontschuldigd en is naar mij blijven informeren. Het was een fair duel."

Reis werd in zijn PSV-tijd betrapt op alcohol- en drugsmisbruik. De club ontsloeg hem, maar gaf hem later een nieuwe kans. Reis stond op het punt van doorbreken totdat het noodlot toesloeg. Het duel van de botsing met Tyton bleek Reis' laatste wedstrijd voor PSV. De spits koos na zijn revalidatie opvallend genoeg voor Vitesse.

"Als mijn kinderen het goed hebben, ben ik gelukkig. Het was een van de redenen waarom ik in 2011 voor een contract bij Vitesse koos. Ik kon daar voor vier jaar tekenen, terwijl ik bij PSV na mijn blessure maar een contract voor een seizoen aangeboden kreeg. Marcel Brands vond het risico te groot. Het deed pijn om een club met zoveel geweldige supporters te verlaten, maar ik heb ook ontzettend veel aan PSV te danken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen