Promes van 'koning van Moskou' naar 'backje' van Sevilla

20 maart 2019, 08:29

Quincy Promes' status is veranderd bij het Nederlands elftal. Dat is mede het gevolg van zijn overgang van Spartak Moskou naar Sevilla. "Een paar jaar geleden was ik nog de 'koning van Moskou', nu ben ik een 'backje' in Sevilla", zegt de 34-voudig Oranje-international met een knipoog.

Promes verdiende zijn zomerse transfer op basis van zijn 66 doelpunten in 135 wedstrijden voor Spartak Moskou. Maar bij Sevilla speelt hij als moderne wingback en staat de doelpuntenteller na 41 duels op 2. Wel bereidde de oud-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles er negen voor.

"Het Nederlands elftal speelt een heel ander systeem dan Sevilla. Daar moet ik mee dealen. En de bondscoach zal heus niet vergeten zijn dat ik ook nog scorend vermogen heb", zegt Promes, die onder Koeman niet verzekerd is van een basisplaats, tegen de NOS.

Echter is de vraag hoe lang Promes bij Sevilla nog speelt als wingback. Na het ontslag van Pablo Machin staat Joaquin Caparros voor de groep en hij liet de Nederlander afgelopen weekend spelen in de rol van aanvallende middenvelder. "Als ik lekkere wedstrijden speel, dan blijf ik daar wel staan. Dat is een uitdaging en ik ben mentaal sterk genoeg om het te halen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen