Eredivisie Vrouwen: Ajax verzuimt koppositie over te nemen

19 maart 2019, 21:44

De marges in de Eredivisie Vrouwen blijven hetzelfde. Koploper FC Twente speelde gelijk tegen naaste achtervolger PSV (1-1) en vergat Ajax de koppositie over te nemen door dinsdagavond gelijk te spelen tegen ADO Den Haag (2-2).

FC Twente - PSV 1-1

Jeslynn Kuijpers hielp PSV vlak voor de pauze aan een voorsprong. Die 0-1 probeerden de bezoekers over de streep te trekken, maar konden het dreigende Twente niet van zich afhouden. Een kwartier voor het eindsignaal maakte Bente Jansen de gelijkmaker voor de Tukkers. In de slotfase speelden beide ploegen voor de overwinning, maar bleven doelpunten uit.

ADO Den Haag - Ajax 2-2

Ajax morste dure punten in Den Haag. De titelverdediger verspeelde een 0-2 voorsprong tegen het tiental van ADO Den Haag. Ellen Jansen opende de score, die door een eigen doelpunt werd verdubbeld. Alles leek in kannen en kruiken voor de Amsterdamse vrouwen. Maar ADO richtte zich op in het Cars Jeans Stadion. Pia Rijsdijk maakte al voor rust de aansluitingstreffer. Echter leek ADO de kansen te verspelen met de rode kaart van Sharon Kok in de 73ste minuut. Ook met een speler minder kreeg ADO de gelijkmaker voor elkaar. Taylor Ziemer hielp de thuisploeg aan een punt en bezorgde Ajax een fikse tegenvaller in de titelrace.