Hans de Koning vertrekt bij FC Volendam: weg vrij voor Jonk

Hans de Koning vertrekt bij FC Volendam: weg vrij voor Jonk

19 maart 2019 – FC Volendam moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Hans de Koning was pas sinds 1 oktober vorig jaar terug op het oude nest, maar moet nu weer plaatsmaken. Wim Jonk is een van de kandidaten om de vertrekkende oefenmeester op te volgen.Tegen de regionale omroep NH Nieuws reageert De Koning rustig op zijn naderende vertrek. "Toen we begonnen, hebben we afgesproken dat we naar elkaar toe niets verplicht waren. Volendam wil naar een andere structuur toe gaan werken, nou, dat is prima."

De Koning was tussen 2012 en 2015 al trainer van FC Volendam. Later werkte hij onder meer nog voor Go Ahead Eagles. Met de Deventenaren promoveerde hij in het seizoen 2016/2017 naar de Eredivisie. In maart 2017 werd hij ontslagen, waarna hij aan de slag ging bij RKC Waalwijk. In oktober keerde hij dus terug bij Volendam, om de ontslagen Misha Salden op te volgen. Hij tekende toen een contract tot het einde van dit seizoen.

Over zijn toekomst kan de oud-doelman van AZ en FC Twente nog weinig kwijt. "Er zijn genoeg clubs vrij, maar er zijn ook vijfhonderd trainers. Er zal heus wel weer wat komen." Wie de nieuwe trainer in Volendam wordt, is nog niet bekend. Gisteren werd duidelijk dat Wim Jonk voor die positie nadrukkelijk wordt genoemd

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019