Leicester verlengt contract van aanvoerder Wes Morgan

Leicester verlengt contract van aanvoerder Wes Morgan

19 maart 2019 – Leicester City gaat langer doen met aanvoerder Wes Morgan. Het contract van de 35-jarige routinier is met één jaar verlengd, zo heeft de club via de officiële kanalen laten weten. In het seizoen 2015/2016, waarin Leicester tot ieders verbazing kampioen van de Premier League werd, miste Morgan geen minuut.Het nieuwe contract van de Jamaicaanse centrale verdediger loopt nu tot de zomer van 2020. Afgelopen zaterdag speelde hij tegen Burnley de zevenhonderste wedstrijd in zijn carrière, 292 daarvan speelde hij in het shirt van Leicester City. Morgan speelt sinds 2012 voor The Foxes, toen kwam hij over van Nottingham Forest.

Hét absolute hoogtepunt in zijn loopbaan was het kampioenschap met Leicester City in 2016. De ploeg van Claudio Ranieri pakte met een voorsprong van tien punten de titel en Morgan mocht de beker omhoog houden. Dit was voor hem overigens niet de eerste keer, want in het seizoen 2013/2014 werd hij met Leicester een niveau lager kampioen van het Championship. Het seizoen daarna mocht hij met Leicester voor het eerst aantreden in de Champions League, waar uiteindelijk de kwartfinale werd bereikt. 

Morgan reageert op de website van de club verheugd op zijn contractverlenging. "Het betekent veel voor me. We hebben zoveel ups en downs doorstaan als voetbalclub en ik zit er vanaf het begin bij. Ik ben heel erg blij en zie een zeer, zeer mooie toekomst voor Leicester City." 


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019