Ferdi Kadioglu loopt met mixed feelings rond bij Fenerbahçe

Ferdi Kadioglu loopt met mixed feelings rond bij Fenerbahçe

19 maart 2019 – Hij behoort tot de grootste talenten van Nederland, maar verpietert al het hele seizoen bij Fenerbahçe op de bank. Ferdi Kadioglu (19) zit dan ook met, zoals de middenvelder het zelf noemt, 'mixed feelings' in Turkije. Na zijn vertrek bij NEC afgelopen zomer heeft de geboren Arnhemmer dertien minuten voor Fenerbahçe in de benen. Deze week bij is hij even weg uit Istanbul om met Jong Oranje op trainingskamp te gaan.In Nijmegen was Kadioglu vorig seizoen met Arnaut Danjuma Groeneveld (22) smaakmaker bij NEC. Groeneveld vertrok naar Club Brugge en heeft inmiddels twee interlands voor het Nederlands elftal op zijn naam staan. Kadioglu moest na vijf maanden wachten op nog geen kwartier voetballen voor Fenerbahçe. Tegen die tijd waren Phillip Cocu en later Erwin Koeman al vertrokken uit Sükrü Saracoglustadion. Vooralsnog is het bij dat kwartiertje gebleven onder huidig trainer Ersun Yanal.

"Ik had misschien wel verwacht dat ik wat meer kansen zou krijgen in de tweede helft van het seizoen. De resultaten zijn nog niet zo dat het kan, ik denk wel dat het daarmee te maken heeft", zegt Kadioglu tegen FCUpdate.nl. "Ik zit nu wel bijna altijd bij de selectie, alleen speel ik dus niet zoveel. Ik blijf hard werken, train goed en wacht rustig op mijn kans. De invalbeurt voor de winter ging goed, ik heb daar positieve reacties op gehad."

Kanttekening
De situatie van Kadioglu verdient belangrijke kanttekening: Cocu zei in juli dat de transfer van de aanvallende middenvelder er een voor de toekomst is. Desondanks zaten Kadioglu en zijn zaakwaarnemer in december om tafel met Fener, zo liet diens belangenbehartiger Karel Jansen destijds weten aan Voetbal International. Onder meer een verhuur werd besproken. "De club wilde mij graag behouden. De nieuwe trainer zag het in mij zitten. Ik wacht nog steeds op mijn kans."

Kadioglu staat te trappelen om zijn kans te grijpen, maar lijkt het onwaarschijnlijk dat die dit seizoen nog aandient. Fenerbahçe heeft nog steeds maar vier punten voorsprong op de degradatieplaatsen en staat de druk dus volop de ketel. Aan het einde van het seizoen praat Kadioglu, die een contract heeft tot medio 2022, opnieuw met Fenerbahçe over zijn toekomst en komt het misschien alsnog tot een verhuur.

Jong Oranje
Deze dagen wil Kadioglu zich richten op Jong Oranje, met wie hij in Spanje zit voor een trainingskamp. Kadioglu is een van de nieuwe gezichten in de selectie van Erwin van de Looi. De opgefriste groep werkt toe naar de EK-kwalificatiecampagne, die in september begint en waarin Jong Oranje de leeftijdsgenoten van Portugal, Noorwegen, Wit-Rusland, Cyprus en Gibraltar treft.

In de aanstaande oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten (zondag) en Egypte (dinsdag) in San Pedro del Pinatar kan Kadioglu zich bewijzen aan Van de Looi. "De honger naar het EK is super groot. Voor Jong Oranje is dat al een tijd geleden. Ik denk dat wij een talentvolle groep hebben. Als wij de puntjes op de i zetten, kunnen wij de andere teams aanvallen", is Kadioglu vol vertrouwen.

Door: Steven Koelma

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 10 augustus 2020

  2. zondag 9 augustus 2020