Dumfries ontkent mindere fase en heeft lak aan uitfluitende fans

18 maart 2019, 22:02

Denzel Dumfries vindt niet dat hij minder speelt dan tijdens de eerste seizoenshelft. Dat geeft de PSV-back aan in gesprek met RTV Rijnmond. Dumfries is met het Nederlands elftal in Zeist en hoopt een rol te spelen tijdens de interlands tegen Duitsland en Wit-Rusland.

Net als heel PSV het voetbal van Dumfries niet zo dominant als voor de winterstop. Tegen NAC Breda (2-0) werd hij in het eigen Philips Stadion zelfs uitgefloten. "Maar een enkeling begint met fluiten, waarvan ik denk: die hebben niet zoveel verstand van voetbal. Je staat 1-0 voor en het voetbal loopt iets minder. Alleen je wint alsnog die wedstrijd."

Onterecht dus, volgens Dumfries. De oud-speler van Sparta Rotterdam en SC Heerenveen vindt niet dat hij aantoonbaar minder presteert. "We gaan gewoon lekker door. Natuurlijk zitten er mindere wedstrijden tussen. Aan het begin van het seizoen wist ik ook dat ik wat wedstrijden minder zou spelen. Daar ontkom je niet aan."

In het shirt van het Nederlands elftal hoopt Dumfries weer echt te imponeren. Dat deed hij tijdens het Nations League-duel tegen Frankrijk (2-0 winst) bijvoorbeeld. "Het zijn weer twee mooie wedstrijden. We gaan het zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen