Van der Gaag geeft de moed op en dient ontslag in bij NAC Breda

Van der Gaag geeft de moed op en dient ontslag in bij NAC Breda

18 maart 2019 – Mitchell van der Gaag is niet meer de trainer van NAC Breda. De oefenmeester heeft zijn ontslag ingediend bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Van der Gaag stelde zondagmiddag al interim-directeur Nicole Edelenbos en aandeelhouder Wim van Aalst op de hoogte van zijn besluit. Een dag eerder bereikte NAC onder leiding van Van der Gaag een nieuw dieptepunt toen het met 0-4 kansloos verloor van FC Utrecht.De ex-coach van onder meer Excelsior en FC Eindhoven kwam deze zomer als opvolger van de Belgische coach Stijn Vreven naar Breda. Een moeizame seizoensstart volgde en na de afstraffing tegen Utrecht was de achterstand op FC Emmen en De Graafschap opgelopen tot maar liefst acht punten. Van der Gaags uitleg is duidelijk. "Afgelopen zomer ben ik met bepaalde doelen en ambities bij NAC binnengekomen. Het trainerschap is een resultaatgericht beroep en als je op dit moment naar de stand en de prestaties kijkt, dan voel ik me daar als hoofdtrainer verantwoordelijk voor", klinkt het op de website van de club. 

Voor Van der Gaag, die van Mikhail Rosheuvel nog bijval kreeg na het duel tegen Utrecht, was de nederlaag van afgelopen weekend de druppel. Hij hoopt dat zijn ontslag ervoor zorgt dat NAC zich alsnog weet te handhaven. "In een situatie als deze moet je ook kritisch naar je eigen positie durven kijken en daarin ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor de club misschien het beste is om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen. Het resterende programma biedt nog mogelijkheden en hopelijk kan een nieuwe dynamiek ervoor zorgen dat de spelersgroep het nog om kan draaien. Ik wil NAC bedanken voor de kans die ze mij hebben geboden en wens de club oprecht alle succes in de toekomst."

De Bredanaars moeten nu op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De assistenten Maurice Verberne, Rob Penders en Jelle ten Rouwelaar zullen deze week de werkzaamheden van Van der Gaag overnemen en onder meer de training leiden. Er is nog niet bekend 31 maart wie tegen VVV-Venlo als eindverantwoordelijke op de bank van de nummer laatst zit.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019