Kluivert begrijpt dat Koeman kiest voor spelende Berghuis

Kluivert begrijpt dat Koeman kiest voor spelende Berghuis

18 maart 2019 – Justin Kluivert hoopt zo snel mogelijk weer voor het Nederlands elftal te mogen uitkomen. De tiener van AS Roma moet zich deze week melden bij Jong Oranje en toont aan de beslissing van Ronald Koeman te begrijpen. "Voor je nationale team spelen, dat is altijd bijzonder."In Italië begon Kluivert de laatste twee duels onder de nieuwe coach Claudio Ranieri in de basis, maar daarvoor moest hij vaker genoegen nemen met een plekje op de bank. "Toen de bondscoach de keuze moest maken, speelde ik een tijdje niet. Dan kun je mij ook moeilijk oproepen. Ik kon niet laten zien wat ik in huis heb", vertelt de voormalig Ajacied in gesprek met FOX Sports.

Niet het 'grote' Oranje, maar de jeugdafdeling van het Nederlands elftal dus. Voor Kluivert maakt het niet al te veel uit, al hoopt hij snel op een uitnodiging van Koeman. "Voor je nationale team spelen, dat is altijd bijzonder. Als je nu dan twee keer bij Jong Oranje zit, is dat niet echt balen, maar dan denk je wel, als je naar het eerste kijkt: 'daar moet ik staan.'"

De tweevoudig international ziet dat Steven Berghuis de voorkeur krijgt en kan zich vinden in de keuze van de bondscoach. "Natuurlijk vind je zelf dat je daar allang moet staan, maar als je de feiten op tafel legt, dan is het denk ik wel logisch dat ik er dit keer niet bij ben."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019